Linda Ronstadt

La primera dama del country-rock

Linda Susan Marie Ronstadt és una cantant nord-americana d'arrels llatines que va néixer a Tucson, Arizona. De pare d'ascendència mexicana i alemanya i mare holandesa, és una bona guitarrista i una excel.lent vocalista de preciosa veu, està considerada una de les renovadores del gènere country-rock.

L'any 1971, dins la seva gira d'estiu, Linda actuava d'alt l'escenari acompanyada per Glenn Frey, Randy Meisner i Don Henley, tres fantàstics músics que, amb la incorporació de Bernie Leadon, acabarien formant una banda crucial per a l'impuls de l'estil country-rock dels anys setanta: The Eagles.

Linda Ronstadt
L'any 1977, Linda Ronstadt va publicar "Simple dreams", un àlbum que incloïa la seva propia versió de la romàntica balada composta per Roy Orbison, "Blue Bayou". Linda la va convertir en un gran èxit internacional. Uns mesos més tard, amb el títol de "Lago azul" va enregistrar el tema en castellà.

La branca paterna de la família Ronstadt sempre va tractar de mantenir viu dins l'espai familiar l'estil Mariachi, per això, no és d'estranyar que, a banda de ser considerada una de les principals estrelles pop nord-americanes dels anys setanta, en l'historial discogràfic de Linda també s'hi puguin trobar, amb força encert, un parell de discos de boleros i ranxeres.