Steam

La banda que mai va existir

Suposat conjunt de música pop-rock d'un sol èxit (un grup one-hit wonder), conegut per haver arribat l'any 1969 al número 1 de les llistes d'èxits amb el simple i comercial tema "Na Na Hey Hey Kiss him goodbye" (Na-Na-Hey-Hey, un petó, adéu)". De fet, la cançó va ser escrita i enregistrada per músics professionals als estudis Mercury Records de Nova York. El single va ser atribuït a la banda Steam, tot i que, en aquell moment, no existia cap formació amb aquest nom.

"Na Na Hey Hey, ..." va tenir un èxit inesperat, era una cançó originalment dissenyada per ser cara "b", una composició menor creada per a orientar als DJ's a punxar la cara principal del disc, que era el tema que la discogràfica volia promocionar.

Per fer la cançó menys atractiva, els creadors la van allargar amb una tornada repetitiva i una lletra tonta, sense sentit: "na na na na, na na na na, hey hey, adéu". Tots els implicats en aquest projecte estaven convençuts que la cançó no valia res, però, van errar el tir, ja que en una població del sud dels Estats Units, un DJ radiofònic va posar la còpia promocional del "Na na na..." a la radio i, a l'instant, va començar a rebre trucades d'oients demanant que la reproduís de nou.

Steam
Quan el departament de promoció de Mercury Records va saber que diverses emissores de ràdio la estaven programant, va autoritzar la compra de 100.000 còpies del seu propi disc per tal de situar-lo a la llista d'èxits Billboard. Així, d'aquesta forma, amb una inversió de 50.000 dòlars la discogràfica va aconseguir, de forma ràpida, fer pujar el tema al número 1, posició que es mantindria durant dues setmanes seguides.

Finalment, com a curiositat, destacar que aquesta cançó s'ha convertit en un tema clàssic que es pot escoltar actualment en qualsevol esdeveniment esportiu al llarg de tots els Estats Units.