The Foundations

El grup que fundaria el pop-soul britànic

Banda multiracial britànica creada a Londres l’any 1967 i originàriament formada pel cantant i exboxejador Clem Curtis, el guitarrista Alan Warner, el baixista Peter Macbeth, el bateria Tim Harris, el teclista Tony Gómez, el saxofonista i flautista Pat Burke, el saxo Mike Elliot i el trombonista Eric Allan Dale. En el periode de la seva existència, representaven el millor exponent de la música pop-soul del Regne Unit.

L'estiu de 1967 dins del seu primer senzill, The Foundations publica el tema "Baby, now that I've found you" (Nena, ara que t'he trobat), una excel.lent composició que seria versionada per nombroses formacions de l'època i que arribaria al número 1 a la majoria de llistes d'èxits internacionals.

L'any següent, parlem de l'any 1968, tornarien a conquerir les llistes amb la popular "Build me up buttercup", un títol traduït, més o menys, com: "cuida’m estimat", potser la seva cançó mes coneguda.

The Foundations
Tres dècades més tard, l'any 1998, The Foundations aconseguiria per fí el reconeixement internacional complet quan "Build me up buttercup" va aparèixer com a tema principal de la banda sonora de la divertida i irreverent comèdia cinematogràfica "Alguna cosa passa amb Mary".

Malgrat haver tingut només dues cançons en el top ten de les llistes de vendes i haver durat només tres anys com a agrupació musical, The Foundations va marcar un estil i un camí que seguirien amb encert posteriors bandes angleses.

Baby, ara que t'he trobat,
no puc deixar-te anar,...