The Yardbirds

La cantera del rock

Banda britànica creada a Londres l’any 1963 i pedrera de llegendaris guitarristes. Inicialment el blues i el rythm and blues eren els seus estils base, però després, anirien evolucionant fins a arribar al pop-rock experimental.

A més de la influència musical que el quintet va transmetre durant el període de la seva existència, un altre motiu pel qual es recordat The Yardbirds és pel fet que a les seves files hi van militar tres fantástics i famosos guitarristes: Eric Clapton, Jeff Beck i Jimmy Page (encara que mai coincidirien tots tres junts), tots ells, abans de formar part de posteriors projectes propis tan interessants com Cream, The Jeff Beck Group i Led Zeppelin, respectivament.

The Yardbirds
El talent d'aquests tres fenomenals instrumentistes sovint eclipsa el llegat d'aquesta banda. El març de 1965, en el seu tercer senzill, publiquen "For your love" (pel teu amor). Amb aquest tema conquistarien la fama, tant dins del Regne Unit com més enllà de les seves fronteres.

Malgrat l'èxit que va obtenir "For your love" també li va reportar un greu problema al grup, ja que va ser el motiu pel qual Eric Clapton va deixar la banda per unir-se a John Mayall & the Bluesbreakers. Les raons de Clapton van ser que la banda s'estava orientant excessivament cap a la música pop (segons ell, massa comercial) i que "For your love" era una mostra palpable d'aquest fet.