The Zombies

El quintet que finalment, va reviure

Banda anglesa creada l'any 1961 a St. Albans, un municipi ubicat a escassos trenta quilòmetres de Londres i que practicava una barreja de pop, rhythm and blues i jazz. Tot i que mai van arribar a aconseguir la fama que van assolir altres bandes britàniques, és un dels grups més admirats per la crítica, tant pels seus complexos arranjaments musicals com per les seves elegants harmonies vocals.

Molts grups musicals van patir la maledicció de no ser profetes a la seva terra; això va ser just el que li va passar a aquest excel.lent quintet, ja que, en el període en que va estar actiu, mai va aconseguir gaudir d'èxit al seu propi país, únicament als Estats Units van saber apreciar part del seu enorme potencial.

El seu primer senzill, comercialitzat l’any 1964, incloïa "She's not there", una fantàstica cançó que concedia a l'òrgan un notable protagonisme i que incorporava un formidable joc de veus, característica molt pròpia, per altre part, dels grups britànics de l'època. La cançó triomfaria l'any 1977 al incloure-la, en versió pròpia, el guitarrista Carlos Santana en el seu àlbum "Moonflower".

The Zombies
L'any 1968, The Zombies publica el seu quart àlbum, "Odessey and Oracle", un exquisit acostament a la psicodèlia, un disc compost íntegrament per temes propis; actualment està considerat un dels elapés més ben valorats d'aquell periode.

"Odyssey" (odissea) era el títol correcte del vinil, però es van adonar tard de l'error, quan la portada ja estava impresa i per aquesta raó, va quedar batejat com a "Odessey". El disc finalitza amb una de les seves cançons més conegudes, "Time of the season".

Quan es va publicar el LP, la banda ja s'havia dissolt, fet que van aprofitar alguns espavilats per fer-se passar per The Zombies i actuar amb aquest nom en terres nord-americanes.