Zager & Evans

D'aquí cinc-cents i pico d'anys, tots calbs

Duet nord-americà creat l'any 1968 a Lincoln, Nebraska i enquadrat dins de la música folk/rock. El nom prové dels cognoms dels seus dos membres, Danny Zager i Rick Evans, una parella famosa pel seu únic èxit, la inquietant i futurista "In the year 2525 (Exordium & Terminus)" (A l'any 2525 - Començament i final) un tema compost per Rick Evans.

Escrita originalment l'any 1964 i llançada l'any 1968 a través d'un petit segell discogràfic regional, no seria fins el mes de juliol de 1969, quan aquesta composició, una oda apocalíptica sobre els perills dels avenços tecnològics i la deshumanització del planeta, aconseguiria pujar fins al número 1 de les llistes d’èxits i això que era l'antítesi de qualsevol cançó de l'estiu que es fes valer.

La cançó parteix de l'any 2525 i, fins l'any 10000, en intervals de 1010 anys, amb arranjaments de violins i amb un toc de trompeta estil mexicà, es va avançant cap al futur, desgranant a cada estrofa pessimistes prediccions que revelen el que podria passar a la terra si continua amb el seu erràtic comportament.

Zager and EvansUna petita mostra dels auguris d'en Zager i l'Evans per als propers segles:

- L'any 4545 no necessitaràs ni les dents ni els ulls, ja que no trobaràs res per mastegar i ningú et mirarà.

- L'any 5555 els teus braços penjaran dels costats i les teves cames no tindran res a fer, ja que les màquines ho faran tot per tu...


Sortosament, l'inici del tema es més romàntic, no sembla tan descoratjador:

L'any 2525, si l'home encara viu
i la dona aconsegueix sobreviure,
potser es trobin...