Cat Stevens

El gat que es va transmutar

Cantautor britànic de característica veu nascut a Londres amb el nom real de Steven Demetre Georgiou, el seu pare era grec-xipriota i la seva mare sueca. Cantant, compositor i multi-instrumentista, practicava pop-rock melòdic amb acurat estil. És autor d'un munt d'èxits, els quals li van proporcionar el reconeixement de la crítica i la fama internacional.

Molt popular als anys setanta del segle passat, Cat Stevens va escriure fantàstics temes com ara, "Lady d'Arbanville", "Oh very young", "Morning has broken" o "Moonshadow". A més de composar les cançons que interpretava, dissenyava les portades dels seus discos, moltes d'elles, il.lustrades amb dibuixos propis.

L'any 1970, publica el magnífic àlbum "Tea for the Tillerman", un excel.lent disc que ràpidament es convertiria en número 1. "Tea for the Tillerman" inclou música d'excel.lent factura, esplèndids temes com "Wild World", que el músic jamaicà Jimmy Cliff versionaria amb èxit l'any següent o "Father and son".

Cat Stevens
"Father and son" (pare i fill), es una cançó acústica suau. Relata una conversa en la que s'exterioritza la relació entre un pare i el seu fill i les seves desavinences generacionals. Cat Stevens utilitza un to de veu calmat i assossegat per interpretar al pare mentre dona consells i un to més agut i enèrgic per expressar el punt de vista del fill.

A Cat Stevens se li va girar el cap i, el mes de desembre de 1977, es va convertir a l'Islam adoptant el nom musulmà de Yusuf Islam. A l'any següent, subhastaria totes les seves guitarres, repartint el benefici obtingut a diverses ONG's i abandonaria la seva carrera musical per dedicar-se exclusivament a causes religioses, filantròpiques i educatives.