Micky y los Tonys

El poc seriós disc del gos i la gallina

Pioners del pop-rock espanyol, el grup es crea a Madrid a començaments de la dècada dels 60, era un conjunt jocós i desinhibit, especialitzat en temes sarcàstics. La formació inicial del quintet estava composta per Miguel Ángel Carreño "Micky" (veu), Tony del Corral "Tony" (guitarra solista), Fernando Argenta (guitarra rítmica), Juan Fuster (baix) i Enrique Modolell (bateria).

Micky era el líder de la banda, en aquell temps, l'anomenaven “l’home de goma” per les seves contorsions dalt l'escenari i també perquè era incapaç d'estar quiet més de deu segons, era fill de diplomàtic per la qual cosa, en haver passat la seva infantesa vivint a Bèlgica i a Jordània parlava correctament francès i anglès.

Presentaven un directe trencador i una posada en escena carregada de bon humor. L'any 1963 participen a Barcelona en un Festival organitzat per la botiga d'instruments Alberdi. Es tractava d'un certamen que volia representar una competició, un mà a mà, entre els millors conjunts catalans i madrilenys del moment.

Entre 1966 i el 1967, van veure la llum els discos més famosos i venuts de Micky y los Tonys, enllaçant, una darrere l'altra, dignes produccions que ràpidament es col.locaven al top 10 nacional, cançons com "No se nadar", "No se puede ser vago" o "Buribú?",

Un dels seus grans èxits, tot i no ser una de les seves millors cançons, també data de l'any 1966. Es tracta d'una divertida peça que no dura gaire més d'un minut i mig i que porta el nom de "La gallina", un tema que Micky interpreta mig en serio, mig cloquejant. Per arrodonir-ho, en l'altra cara del single s'hi inclou la composició pròpia "Guau¡¡ ladrido de perro cuando ladra".

Micky y los Tonys
En la dècada dels seixanta, Micky y los Tonys van editar al voltant de 30 singles i 5 àlbums.

En el tren que yo tomé, había una vieja
que llevaba una gallina en una cesta
con su: ta, ta, ta, ta, ta....
ta, ta, ta-ta-tá

Con muchas ganas de dormir, me dio la noche
cacareando sin parar por todo el coche
ta, ta, ta, ta, ta-ta....
ta, ta, ta-ta-tá

Cuando la vieja se durmió, en su butaca
a la gallina le aticé con una estaca
con su ta, ta, ta, ta, ta-ta....
ta, ta, ta-ta-tá