Sam & Dave

Doble ració de soul

Duet americà de color, clars exponents de l'anomenat Southern Soul (el soul sureny o del sud). Cantants de gospel des de la infància, tots dos procedien de Miami (Florida), eren el tenor alt, Samuel David Moore, i el baríton, Dave Prater. Pels seus trepidants shows en directe desbordants d'energia, es van guanyar el sobrenom de “Doble Dinamita", el seu, diuen, era un dels millors espectacles soul de l’època.

Amb una poderosa secció de vent, dinàmics ritmes Rhythm and blues, una apassionada entonació vocal i unes enèrgiques interpretacions, Sam & Dave anirien conquistant el públic i les llistes americanes (també les internacionals), iniciant així una sèrie continuada d'èxits.

Desprès d'enregistrar durant un període de més de quatre anys, un grapat de singles sense gaire ressò, a la primavera de 1966 els arribaria el seu primer gran èxit, "Hold on!, I'm comin’" (espera que vinc), el tema homònim inclòs en el seu tretzè senzill.

Sam & Dave
El gran èxit de la parella i la seva cançó més recordada, però, seria "Soul man", considerada avui dia un clàssic del gènere. Un tema compost i produït per Isaac Hayes i David Porter que va comptar amb la valuosa col.laboració instrumental del mític grup Booker T. and the M.G.'s, juntament amb els Memphis Horns, responsables de la secció de metalls.

L'àlbum, publicat amb el plural "Soul men" es va enregistrar a Memphis, als mítics estudis Stax Records i el seu llançament es va produir el dia 19 d'agost de 1967.

I'm a soul man, I'm a soul man, ...