Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich

En Dave Dee i la seva colla

Quintet britànic de música pop originari de Wiltshire, un comtat situat al sud-est d’Anglaterra. A mitjans de la dècada dels anys seixanta, en Dave Dee i companyia van aconseguir un considerable èxit interpretant festives i enganxoses composicions que incorporaven unes harmonies vocals bastant ben aconseguides.

A causa del complicat nom de la banda, ja que la denominació del grup estava formada pel nom de cada un dels seus components, també serien coneguts, de forma abreujada i, crec jo, que amb molt poc encert, per les sigles DDDBMT.

El primer èxit del grup arribaria l’any 1966 amb "Hold tight" (agafa't fort!), un tema que va aconseguir vendes superiors al milió de còpies i que els va convertir en estrelles pop. Aquell mateix any, van publicar "Bend it", un tema ballable amb aires de sirtaki grec.

Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick and Tich
El mes de febrer de 1968, aconseguirien el número 1 a les llistes d’èxits del Regne Unit amb "The legend of Xanadu", potser la seva cançó més coneguda. En les seves actuacions en directe, el cantant solista, Dave Dee, la interpretava portant el ritme de la cançó amb un fuet a la mà. La resta del quintet l'acompanyava coreogràficament donant-li al tema un aire mexicà.

L'any següent, van editar un EP amb el tema "Don Juan" una mena de pasdoble que va obtenir un notable èxit popular, sobretot a Alemanya. Cal destacar que en la portada original del vinil, els integrants de Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick and Tich hi surten tots vestits de torero.