Solomon Burke

Confirmat, tothom necessita estimar a algú

Nascut amb el nom de James Solomon McDonald a Filadèlfia, Pennsilvània, va ser un artista americà que en la dècada dels 60, va ajudar a donar forma i popularitat a la música soul i al rhythm and blues. Com molts altres artistes del gènere, Solomon Burke va iniciar la seva vida adulta exercint de predicador.

Va arribar a autoproclamar-se el “Rei del Rock and Soul” i, com a tal, sortia a escena amb mantell, corona i ceptre, poc després, s’asseia i realitzava tota la seva actuació assegut en un tron situat al centre de l'escenari.

Cantant i compositor obès, pesava més de 200 quilos, fidel representant de l'època daurada del soul, gaudia d’una meravellosa i profunda veu. En les actuacions en viu, adornava la seva voluminosa figura cobert amb elegants vestits, sovint brillants i molt coloristes, elements que l'ajudaven a dotar de forta personalitat els seus directes.

Tot i que gaudia de gran acceptació en els cercles artístics i entre els crítics musicals, Solomon Burke mai va aconseguir arribar a les grans masses de públic tal com van fer altres artistes de color contemporanis seus, com Otis Redding, James Brown, Wilson Pickett o Sam Cooke.

Solomon Burke
L’any 1964, Solomon va publicar la composició pròpia "Everybody needs somebody to love" (tothom necessita estimar a algú), un tema molt rítmic que, avui dia, encara es utilitzat per moltes bandes per obrir els seus espectacles. La immediata i enèrgica versió que van treure The Rolling Stones, va ajudar a popularitzar i difondre ràpidament aquest tema. Posteriorment, també seria adaptat, entre altres artistes, per Wilson Pickett.

En l’aspecte social, Burke va ser un prolífic procreador, es va casar quatre vegades i va ser pare de 21 fills (14 noies i 7 nois), engendrats amb dues dones diferents; a més, va tenir 90 néts i 19 besnéts. ¡Això és una família!.