The Monkees

La primera "Operación Triunfo" de la història

Quartet juvenil nord-americà de genuí estil pop creat artificialment l’any 1966 per a un programa de televisió. Tres dels seus components provenien de Los Angeles, Califòrnia; el quart, era un anglès de Manchester. Com a curiositat, esmentar que, en els seus inicis, només un dels integrants de The Monkees era músic; la resta va aprendre a tocar un instrument musical sobre la marxa, durant la producció del programa. Els membres de la banda van ser seleccionats entre més de 500 joves aspirants a la fama.

En les seves primeres gravacions discogràfiques, totes les pistes musicals dels seus àlbums estaven compostes i interpretades per reputats músics professionals, entre ells, acreditats artistes com ara, Carole King, Neil Sedaka o Neil Diamond.

En poc més de tres anys, del 1966 al 1970, el període en que va estar actiu el grup, The Monkees va dominar les llistes americanes d'èxits amb fantàstics temes pop com "Last train to Clarksville", "(I'm not your) Steepin' Stone", "Pleasant Valley sunday" o "Daydream believer". L'any 1967, en la seva plenitud artística, la banda va vendre als Estats Units més discos que The Beatles i The Rolling Stones junts.

The Monkees
El seu tema més conegut, però, seria "I'm a believer" (sóc un creient), una rítmica cançó d'amor publicada l'any 1966 i composta per Neil Diamond. El senzill, va ser multimilionari en vendes i aconseguiria ser número 1 en la immensa majoria de llistes d'èxits internacionals. El seu autor, Neil Diamond, enregistraria el tema l'any següent dins l'àlbum de composicions pròpies "Just for you".

Jo pensava que l'amor era de veritat
només en els contes de fades, ...

La decepció freqüentava tots els meus somnis, llavors vaig veure la seva cara,


Ara sóc un creient,....