Four Tops

Els quatre de sempre, els de tota la vida

Llegendari quartet vocal nord-americà lligat als anys d'or de la música negra i fundat a Detroit, Michigan, per quatre companys de l'escola secundària. En actiu des de l’any 1954, mantindria intacta la seva composició més de quatre dècades seguides, sense que en el grup hi hagi hagut un sol canvi de components, eren Levi Stubbs, amb la seva característica veu principal, Addul Fakir el primer tenor, Lawrence Payton, segon tenor i Renaldo Benson, el baríton.

Van ajudar a definir el so Motown, l'estil de música enganxós, barreja de soul i pop produït a la factoria d’èxits que era la discogràfica Motown Record Corporation (també coneguda com a Tamla-Motown) a Detroit, la ciutat americana del motor (mot-town) amb la valuosa ajuda del trio de compositors i productors de la casa, Holland, Dozier i Holland.

En les seves actuacions en directe, acompanyant la interpretació vocal del tema, Four Tops desplegava unes elegants i frenètiques coreografies, estudiades al mil.límetre i executades al uníson pels quatre membres de la banda.

Four Tops
Tot i que durant la seva llarga carrera Four Tops va facturar nombroses cançons perdurables, títols com ara, "I Can't help myself (sugar pie honey bunch)" (no puc evitar-ho (pastís de sucre, cullerada de mel)), un encertat tema publicat l’any 1965, el millor resultat comercial el van obtenir amb "Reach out l'II be there" (busca'm, allà estaré), una cançó comercialitzada l'any 1966 de la qual s'han realitzat nombroses versions.

Es tracta d'una marxosa composició que incorpora una admirable orquestració i un excel.lent joc de veus, un tema que va catapultar als Four Tops als llocs més alts en la majoria de llistes d'èxits de tot el món.