Roberta Flack

Suaument i escoltant de fons aquest tema, pots fer amb mi tot el que vulguis

Elegant i sofisticada cantant i compositora nord-americana de jazz, soul i rhythm and blues, oriünda de Black Mountain, un petit municipi de l'estat de Carolina del Nord. Era filla de l'organista de l'església baptista de Nashville i es de suposar que per aquest motiu, genèticament ja estava predisposada per a la música i és per aquí per on es va orientar des de petita, rebent nocions de música i aprenent a tocar el piano.

Si bé es cert que Roberta Flack artísticament ha conegut moments de gran popularitat, també es veritat que sovint ha estat ignorada, sobretot a l'hora d'assenyalar els grans artistes que han donat brillantor a la música negra del segle XX.

El primer èxit de la seva carrera el va aconseguir interpretant una encertada versió de la rítmica cançó folk “The first time ever I saw your face” (La primera vegada que vaig veure la teva cara). Roberta Flack va canviar magistralment l’estil i la melodia d’aquesta cançó, transformant-la en una sensual i tendra balada soul que es va publicar l’any 1969, dins el seu àlbum de debut.

Roberta Flack
El seu èxit més important però, l’obtindria uns anys més tard, concretament al 1973, ara s’han complert 40 anys, amb la preciosa composició "Killing me softly with his song" (Suaument em mata amb la seva cançó), una tendra i emocional cançó melòdica que incorpora unes magnífiques segones veus i que a més, hipnotitza, d’aquells temes que un (o una) no pot escoltar sense experimentar un pessigolleig al voltant de l'estómac o sense percebre una emoció especial.

"Killing me softly...” va pujar ràpidament al número 1 a la majoria de llistes d'èxits de molts de països, al mateix temps que es convertia en una de les grans balades romàntiques de la música contemporània.