The Troggs

La primera banda cavernícola de la història

Banda britànica de pop/rock procedent de Andover, Hampshire, un comtat situat a la costa sud d'Anglaterra. Estava liderada pel baixista, cantant i compositor Reg Presley (de nom real Reginal Ball) al costat de Tony Mansfield (guitarra solista), Dave Wright (guitarra rítmica) i Ronnie Bond (el bateria).

El nom de Troggs procedeix de l’abreviatura de Troglodytes i deriva, segons paraules del propi grup, de la música visceral, primitiva i cavernosa que practicaven, juntament amb la seva pronunciada contundència sonora i també per les lletres de les seves cançons, moltes d'elles de temàtica amorosa però salvatges i passionals.

La cançó més famosa del quartet va ser “Wild thing" (alguna cosa salvatge) un potent i llegendari tema, un clàssic imprescindible en qualsevol festa que soni rock and roll dels anys seixanta o setanta, una cançó per la qual aquesta banda seria coneguda a nivell internacional. El mes de juliol de 1966, un any ple d'èxits per al grup, “Wild thing" va aconseguir pujar als llocs més alts, tant a les llistes d'èxits britàniques com a les llistes nord-americanes.

The Troggs
Tot i ser una composició bastant aspre, ja que té la part vocal bastant distorsionada i el seu riff de guitarra és una mica brut, el tema incorpora un sorprenent solo d'ocarina, un antic instrument folklòric de ceràmica que té un so semblant a la flauta.

Sens dubte, la versió més famosa de "Wild thing" es la que va interpretar en directe el mític guitarrista Jimi Hendrix en la seva memorable actuació en el Monterey Pop Festival de l'any 1967.

Altres destacats èxits de The Troggs van ser, l'enganxosa "With a girl like you" (amb una noia com tu), "I can't control myself" (no em puc controlar) i l'excel.lent balada “Love is all around” (l'amor és a tot arreu).