The Righteous Brothers

Els intèrprets de la melodia perfecta

Duo vocal nord-americà d'estil pop orquestral compost per Bill Medley i Bobby Hatfield creat l’any 1964 a Orange County, un municipi situat prop de la ciutat californiana de Los Angeles. Tot i que la traducció del nom del grup, The Righteous Brothers, ve a dir que són "els germans justos", la parella no tenia cap tipus de parentiu entre si.

El mateix any de la seva creació, editen el que seria l'èxit més gran de la seva carrera artística, el popular i fantàstic tema "You've lost that lovin' feelin" (has perdut aquest sentiment d'estima), una cançó cantada per Bill Medley amb la seva profunda veu de baríton, mentre Bobby fa els cors, i que va aconseguir situar-se al número 1, tant a les llistes d’èxits d’Estats Units com a les del Regne Unit.

L'any 1965, publicarien una de les millors cançons d'amor de tots els temps, la passional i tendra balada romàntica "Unchained melody" (melodia desencadenada) una cançó lenta, molt lenta, que va escriure Alex North, un compositor especialitzat en música de pel.licules i que, curiosament, només està cantada per un dels membres del duo, el tenor alt i falsetista Bobby Hatfield.

La interpretació que fan The Righteous Brothers d'aquesta melodia encadenada, desencadenada o com es vulgui dir, s'ha convertit, amb el pas dels anys, en un clàssic planetari del gènere. Diuen que "Unchained melody" es una de les cançons més versionades del segle XX (s’han registrat mes de cinq-centes adaptacions diferents).

The Righteous Brothers
Una cançó que, al llarg de la història, l'han interpretat (i encara ho continuen fent) grans figures de la música contemporània.

Una de les més memorables interpretacions que s'han fet mai d'aquest tema va ser la que va oferir Elvis Presley, assegut i tocant el piano, en la que seria la seva última actuació en directe i, al mateix temps, la seva última aparició televisiva, un concert que es va celebrar al Marquet Square Arena de Indianapolis el 26 de juny de 1977, un mes i mig abans que ens deixés per sempre.

       Oh, amor meu, la meva estimada,
       he desitjat tant les teves carícies
       durant un llarg i solitari temps,...