Free

La banda que estan bé, es sentia lliure

Banda britànica de rock creada a Londres l’any 1968 i liderada pel jove vocalista Paul Rodgers juntament amb el guitarrista Paul Kossoff, el baix Andy Fraser i el bateria Simon Kirke. Tot i la seva joventut, en els seus inicis cap d'ells passava dels dinou anys, els seus components ja comptaven amb una àmplia experiència musical en haver format part d’altres grups o per haver treballat en alguna companyia discogràfica com a music de sessió.

Els dos primers àlbums del grup van tenir poca circulació, en part, per les precàries condicions de gravació ja que, inicialment, no comptaven amb un sobrat pressupost per a la seva producció. No seria fins el mes de juny de 1970, amb el llançament del fantàstic àlbum "Fire and water" (foc i aigua) que aconseguirien excel.lents cotes d’acceptació ja que el disc incloïa una de les composicions més aplaudides de la banda, una de les "joies" del rock britànic en una època clau per al gènere, el conegut super-hit "All right now" (ara està bé).

L'èxit d'quest àlbum també ajudaria al grup a assegurar-se la seva presència al Festival de l'Illa de Wight gaudint així de l'oportunitat de poder actuar davant de més de mig milió de persones i compartint cartell amb els grans del rock de l’època, noms com ara The Who, Jimi Hendrix, Chicago, Jethro Tull o The Doors, confirmant en aquell moment a Free com un dels grups de rock més interessants del Regne Unit alhora que es feien un lloc entre els grans del rock .

"All right now" és una potent composició escrita per Paul Rodgers i Andy Fraser, que gaudeix d'una base musical molt solida i que incorpora l'influent i conegut riff de guitarra de Kossoff.

Free
Cal destacar també el magnífic solo de guitarra i l’excel.lent treball que desenvolupa el baix. La cançó va aconseguir situar-se en el lloc número dos en la llista britànica d'àlbums més venuts i pujar al lloc número quatre en la llista americana.

Free també seria aclamada pels seus espectaculars concerts en viu i per les seves prolongades gires, actuacions que servien per anar incrementant el nombre d’adeptes entre el públic britànic. Els seus enèrgics directes causaven autèntica commoció a l'època, sempre amb el fonamental protagonisme del seu prodigiós cantant, Paul Rodgers i del brillant treball del malaguanyat guitarrista, Paul Kossoff.