Ike and Tina Turner

Els inicis de la reina del rock

Duo musical nord-americà compost pel matrimoni Ike Turner i Tina Turner, encara que en realitat, Ike es deia Isaac Wister i el veritable nom de Tina és Anna Mae Bullock. Excel.lent cantant i ballarina, la seva contagiosa energia, la seva poderosa veu i la seva personalitat escènica, això sí, sempre guarnida amb estrafolaris vestits, van fer pujar a Tina Turner a l'olimp del rock.

Està considerat un dels millors i un dels més explosius grups de rock i rhythm and blues de l’època; les ferotges adaptacions que feien de temes clàssics del rock, tant les versions que editaven en vinil com les que interpretaven en directe, eren pura dinamita.

L’any 1966, dins el seu setè album d'estudi i amb producció del megalòman Phil Spector, un dels productors musicals més genials i, probablement, també, el més tarat i trastornat de tots, publiquen el frenètic tema “River deep, mountain high” (riu profund, muntanya alta), "vaig haver-la de cantar mig milió de vegades", explicaria anys després Tina en referir-se a les esgotadores sessions que va requerir l'enregistrament d'aquesta célebre cançó.

River deep, ...” va tenir un enorme èxit comercial, especialment al Regne Unit i com a resultat d’aquest fet, aquell mateix any, Ike and Tina Turner es van integrar a la gira britànica de The Rolling Stones. Posteriorment, l'any 1969, actuarien com a teloners de la gira nord-americana d'aquesta mateixa banda anglesa.

Ike & Tina Turner
El mes de gener de 1971, Ike i Tina puliquen una enèrgica i explosiva versió del "Proud Mary" dels Creedence Clearwater Revival. Un tema que, ràpidament, es va convertir en èxit de vendes, el disc va despatxar més d'un milió de còpies, convertint-se en l’èxit més destacat de la parella.

Finalment, l'any 1976, Ike i Tina Turner es separen afectiva i artísticament, la causa, el mal caràcter i els maltractaments tant físics com morals de l’impresentable macarra Ike Turner.

  When I was a little girl, I had a rag doll,...
  (Quan jo era petita, tenia una nina de drap,...)