Johnny Hallyday

La coneguda i poc escoltada estrella de rock francesa

Cantant i actor francès de nom real Jean-Philippe Léo Smet, autèntica icona de la música pop/rock francesa; està considerat una de les estrelles més grans de França: ha realitzat 400 gires, 2.100 portades de revistes, té 18 discos de platí, ha actuat davant 15 milions de persones i ha venut més de 100 milions de discos (60 milions nomes a França des de l’inici de la seva carrera.

Johnny Hallyday va ser la primera i, probablement, també ha estat la única, estrella rockera del país gal, a més, quasi sempre ha cantant en francés. Però, fins i tot amb el seu formidable historial, segueix sent un artista poc conegut fora de França. En els països de parla anglesa, sovint se’l descriu, cruelment, com “l'estrella de rock més gran que mai has sentit cantar”.

El mes de març de 1960 va publicar el seu primer disc, "T'aimer follement" (bojament t'estimaré), un EP de 4 cançons. El seu segon treball discogràfic, "Souvenirs, souvenirs" editat també l'any 1960, va representar el primer dels seus grans èxits, amb aquest disc va fer el salt a la fama i es va convertir en ídol de la joventut.

Johnny Hallyday
L'any 1965 es va casar amb l’atractiva cantant francesa d’origen búlgar Sylvie Vartan, motiu pel qual, en aquell període, van ser la "parella de moda" de la seva generació a França atraient constantment l'atenció dels mitjans.

L’any 1964 publica el fantàstic tema "Excuse-moi partenaire" (perdona, company), un blues original del guitarrista i cantant nord-americà Johnny Guitar Watson ("Cuttin' In"). A nivell estatal i rebatejada amb el títol de "Perdóname amigo", també va ser brillantment versionada pels malaurats artistes Tony Ronald (1964) i Bruno Lomas (1965).

Perdona, company, si em fico amb tu,
però es que estàs ballant amb la meva xicota...