The Supremes

La supremacia de tres fantàstiques veus de color

Trio vocal femení creat l’any 1961 a la ciutat nord-americana de Detroit i que practicava una barreja de pop i soul. Inicialment, la formació estava integrada per tres formidables cantants de raça negra: Diana Ross (nascuda Diane Ernestine Earle Ross), Mary Wilson i Florence Ballard.

Entre els anys 1964 i 1969, The Supremes van impactar triomfalment en les llistes d’èxits americanes aconseguint 12 números 1, convertint-se així en una màquina de produir hits: "Where did our love go", "Baby love", "Come see about me", "Stop! In the name of love", "Back in my arms again”, "I hear a symphony", "You can't hurry love", "You keep me hangin' on", "Love is here and now you're gone", "The happening", "Love child" i "Someday we'll be together".

Un detall curiós, com es pot comprovar, fruit segurament de les tendències de l'època, la majoria dels títols d'aquestes dotze cançons fan referència a l'amor (love, love, love).

A part de l'aspecte musical, i sense menysprear, evidentment, la qualitat de les estupendes veus de les tres intèrprets, l’èxit de The Supremes també es recolzava en les seves cuidades posades en escena, en les seves dinàmiques coreografies i en la sofisticada i moderna imatge que transmetien les tres noies. En tots els seus espectacles, sempre es presentaven perfectament repentinades (lluïen cridaneres perruques) i anaven impecablement vestides i maquillades.

The Supremes
"Where did our love go” (a on va anar el nostre amor?), va representar el primer número 1 del trio. Editada com a single l’any 1964, va ser el tema que va llançar al grup a la fama. Es tracta d’una elegant cançó de mig temps, escrita expressament per a The Supremes pel principal equip de producció de la discogràfica Motown, el brillant tercet Holland-Dozier-Holland.

Com a reconeixement al seu carisma i, al mateix temps, per ser la vocalista més destacada, l’any 1967, el trio va passar a anomenar-se Diana Ross and The Supremes; tot i això, al cap de dos anys, Diana Ross va abandonar artísticament les seves companyes per a iniciar una sòlida carrera en solitari.