Mr. Bloe

Una segona oportunitat atorgada al senyor Bloe

"Groovin' with Mr. Bloe" es una rítmica (marxosa) composició instrumental en la que predomina el so de l’harmònica, un tema escrit expressament per a la banda d'estudi nord-americana Wind. Va ser publicada l’any 1969 com a cara "B" del seu single "Make believe" (fer creure), un disc que va comptar amb la col.laboració de Tony Orlando en qualitat de vocalista del tema principal i que va obtenir força èxit a les llistes nord-americanes.

El mes de maig de 1970 i sense que molta gent sabés que es tractava d’una versió, la va tornar a enregistrar, amb molts pocs canvis sobre l'original i aconseguint també un notable èxit, una banda britànica auto-anomenada Mr. Bloe, nom que va utilitzar el compositor, productor i multiinstrumentista Zack Laurence per a enregistrar novament el tema envoltat de diversos components d'una formació musical que es deia Hookfoot, que al seu torn, eren músics de sessió dels estudis de gravació DJM.

Hookfoot també va ser la banda que va acompanyar a un jovenet Elton John en les seves primeres gravacions discogràfiques. Aquest fet va alimentar la creença que el piano que sona a "Groovin'....", era el d'Elton, tot i que després es va saber que, en realitat, qui toca el piano és el propi Zack Laurence.

Mr. Bloe
"Groovin' with Mr. Bloe", es una excel.lent composició, és d'aquell tipus de música que en escoltar-la provoca automàticament el moviment compulsiu de tot el cos. De manera intel.ligent, el tema es recolza en l'aplicació simple de dos factors bàsics de la música discotequera: un patró rítmic poderós i una potent intensitat instrumental.

L’any 1971, Mr. Bloe va editar "71-75 New Oxford Street", un single que incloïa dos temes instrumentals escrits i interpretats al piano per Elton John; malgrat això, el disc no va tenir la més mínima repercussió comercial.

Poc temps després, Mr. Bloe va desaparèixer com a projecte.