The Jackson 5

Els negres inicis del jovenet Michael Jackson

Fenomenal agrupació musical pre-adolescent creada a Gary, una ciutat de l’estat nord-americà d'Indiana. Estava formada per cinc germans afroamericans que actuaven sempre sota la despòtica i fèrria batuta del patriarca de la família, Joe Jackson, un polèmic personatge que, alhora, exercia de mànager de la banda.

Artísticament, com a grup, The Jackson 5 (o The Jackson five) va estar en actiu des de l'any 1968 fins a mitjans de 1975, desenvolupant un repertori basat en moguts temes de diversos estils: rhythm and blues, soul, funk, pop, country, ska, rock i, fins i tot, música disco.

A banda dels temes musicals, quasi tots ells escrits i produïts per l'equip de compositors en plantilla de la cèlebre companyia discogràfica Motown, el grup va destacar especialment per la notable veu dels seus dos principals vocalistes, Michael Jackson i Jermaine Jackson.

Sobre l'escenari, The Jackson 5 sabien molt bé com fer esclatar l'entusiasme del públic: energia juvenil, música palpitant, passos de ball acuradament preparats i, com a plat fort, el petit Michael actuant i movent-se com si fos una rèplica de James Brown en miniatura.

The Jackson 5
En el seu debut discogràfic, The Jackson 5 va aconseguir que els seus primers quatre senzills, "I want you back", "ABC", "The love you save", i "I'll be there", arribessin dalt de tot de les llistes d'èxits nord-americanes.

"I want you back" (vull que tornis) va ser llançada com a single el mes d'octubre de 1969 promocionant l'àlbum de debut del grup, l’aplaudit "Diana Ross presents the Jackson 5". La veu principal era la de Michael, el menor i el més talentós dels germans Jackson; en aquella època, només tenia 11 anys. La cançó es va convertir en un èxit immediat, escalant al lloc número 1 de les llistes americanes. El disc també està considerat un dels millors singles de The Jackson 5.


2 comentaris:

Sofía Serra Giraldez ha dit...

Hola, he leído tu comentario allá en ciudad blogger, me ha encantado encontrar este blog tuyo. En esta entrada sí veo, (y oigo) que funciona el reproductor, pero ya he comprobado que en las últimas se te han desactivado. Seguro que el potro tiene alguna idea de por qué ha sido. Soy una simple "usuaria" de allí
(Un saludo mientras tanto, y lo dicho, me ha encantado tu blog.)

El meu bloc ha dit...

Gracias Sofía