Steppenwolf

Els precursors del rock dur ja viatjaven amb Harley

Quintet de rock dur que té els seus orígens en una banda canadenca de blues establerta a Toronto, tot i que, posteriorment, diversos membres de la banda viatjarien fins a Amèrica per establir-se definitivament a Califòrnia. El nom del grup el van prendre de la novel.la "Der steppenwolf" (el llop estepari) de l'escriptor, poeta, i pintor alemany Herman Hesse, en aquell període, autèntica icona de la contracultura americana.

L’any 1968, Steppenwolf edita el seu primer àlbum, un disc homònim que inclou dos dels seus grans èxits: "Born to be wild" (Nascut per ser salvatge), una cançó que, segons diuen, va ser la que va originar l'estil "heavy metal", ja que aquest terme apareix esmentat per primera vegada en les estrofes d’una cançó, i "The pusher" (el traficant), un tema molt crític amb el consum de drogues.

L'any 1969, aquestes dues cançons, la primera d'elles com a tema destacat, apareixen incloses dins la banda sonora de la llegendària pel.lícula de baix cost i producció independent "Easy rider", la aconseguida road-movie dirigida per l'actor nord-americà Dennis Hopper, quinta essència de les pel.lícules de motos i motoristes i una particular exaltació del so ronc i característic de les acreditades motos Harley-Davidson.

Steppenwolf
D'aleshores ençà, "Born to be wild" ha quedat associada per sempre més al moviment o estil motard. En el seu temps, a més, aquest enèrgica peça rock es va convertir en tot un himne entre els joves que formaven part del moviment hippie i entre els partidaris de la revolució contracultural americana de finals dels anys seixanta.

També és de justícia destacar el fet que, amb la seva frenètica intensitat instrumental i vocal, "Born to be wild" constitueix una de les primeres composicions precursores de l'anomenat rock dur.

Posa el motor en marxa,
fica't a l'autopista,...