Wilson Pickett

Una proposta obscena per a la mitjanit que va ser acceptada

Cantant afroamericà nascut a Prattville, un municipi de l’estat nord-americà d’Alabama, tot i que, uns anys més tard, es va establir a Detroit. Una de les figures del segle XX més representatives de la música soul i del rhythm and blues. Sembla ser que l'èxit de Pickett, era degut a una barreja de plenitud musical i d’extravagància: dalt de l'escenari desplegava intensitat, ritme i passió; lluïa vestits cridaners i la llegenda dels seus instints més cobejats: l'etilisme i la sexualitat, li servia per amplificar la seva fama.

L’any 1963 va tenir la immensa sort que el pioner de la música soul, el llegendari Solomon Burke, decidís gravar una de les seves composicions, "If you need me” (si em necessites), un tema que Pickett havia publicat anteriorment, sense gaire ressò, editat per un segell d'un petit estudi de gravació local. Aquest fet li obriria les portes del mercat discogràfic més acreditat. Més tard, serien The Rolling Stones els que inclourien "If you need me" dins el seu segon àlbum d’estudi.

L'any 1965, Wilson Pickett publica una de les més celebrades peces soul de l'època, un dels grans clàssics dels anys seixanta, "In the midnight hour" (a mitjanit), una cançó que es va convertir en èxit immediat i que va sorprendre al públic per la força vocal de Pickett, que es llueix cantant i per l'esplèndida intensitat instrumental del tema.

Wilson Pickett
Wilson Pickett va escriure "In the midnight hour" en col.laboració amb el guitarrista Steve Cropper, va ser en una de les habitacions del Motel Lorraine de Memphis, l'històric establiment on l'abril de 1968 seria assassinat Martin Luther King. Com a dades destacables, en la gravació hi participa un jovenet Isaac Hayes tocant el piano. Ressaltar també el magnífic treball desenvolupat pels instruments de vent-metall que sobresurten des de la primera nota. Una cançó vibrant.

Amb posterioritat, Wilson Pickett continuaria publicant brillants èxits, títols com ara "634-5789" (el número de telèfon real de la discogràfica Stax), la comercial "Land of 1000 dances" o "Mustang Sally".