Michel Polnareff

L'excel.lent i estrambòtic cantautor francés

Anticonvencional cantant i compositor francès nascut a Nérac, una població medieval i renaixentista de la regió d’Aquitània, va ser un dels grans exponents de la cançó francesa moderna dels anys seixanta. A banda de la seves brillants composicions musicals, Polnareff també va saber jugar amb la seva imatge personal, tant dins com fora dels escenaris: extremades ulleres fosques amb muntura blanca, cabell ros, llarg i arrissat, roba extravagant i una ambigua tendència sexual van marcar el seu estil des del principi.

El mes de maig de 1966, apareix el seu EP "La poupée qui fait non" (la nina que diu no) un disc enregistrat a Londres amb la guitarra de Jimmy Page, que aquell any alternava el seu treball de músic de sessió amb la seva activitat en The Yardbirds, i el baix de John Paul Jones, futur Led Zeppelin. El tema homònim d'aquest disc va obtenir un triomf sense precedents, sent versionat per nombrosos artistes i en diversos idiomes, tot i que es una cançó fàcil que se sustenta en tres simples acords i que té una lletra aparentment ingènua: una nina que només diu que NO perquè ningú li ha ensenyat a dir que SÍ.

Michel Polnareff
Aquell mateix any, Michel Polnareff publica el seu segon EP, un treball que inclou el tema "Love me, please love me" (estima'm, si us plau, estima’m) una preciosa i romàntica balada ben cantada i virtuosament interpretada al piano pel mateix Polnareff que obtindria un altre espectacular èxit internacional.

"Love me, please love me" es una tendra composició que ha traspassat generacions i fronteres; encara avui dia, continua apareixent en un gran nombre de pel.lícules i telefilms.

Estima'm, si us plau, estima'm,
estic boig per tu ...