Status Quo

De rècord Guinness: cinquanta anys mantenint el seu característic status rocker

Llegendària banda britànica d’enganxós "boogie rock" creada a Londres l'any 1962. Els membres més constants d’aquesta formació han estat el cantant i guitarrista Francis Rossi i el baixista Alan Lancaster. Es tracta d’una de les bandes de més èxit comercial en tota la història del rock britànic, autèntics ídols al Regne Unit.

Amb el seu distintiu i enèrgic so guitarrer, Status Quo desplega un rock simple, comercial i enganxós que reflexa pocs matisos i minses variants sonores, però que, tot i això, es una de les bandes de rock més duradores de tots els temps.

El primer enregistrament oficial de Status Quo va ser "Pictures of Matchstick men", un single signat per Francis Rossi que va ser publicat l’any 1968. El seu èxit va trigar, els va arribar gairebé una dècada després d'abandonar el so beat i la psicodèlia que va il.luminar els seus primers passos, des de llavors, des d'inicis de la dècada dels setanta fins a l'actualitat, es a dir, al llarg de més de quatre dècades d’activitat, els Status Quo continuen oferint cada temporada un elevat nombre de concerts en viu i continuen signant èxits, tot i els diferents canvis de components que ha registrat la seva formació.

Status Quo va tancar esplèndidament la dècada dels setanta amb "Whatever you want" (el que vulguis) un àlbum d’estudi editat l’any 1979 que explota el seu so més característic, l’exemple més palpable del rock alegre i primari que desenvolupa aquesta coneguda banda anglesa. Probablement, l'emblemàtic tema homònim que dona nom al disc no sigui una de les seves millors composicions, però, sense cap mena de dubte, aquesta cançó s’ha convertit en el seu èxit més aclamat.

Status Quo
"Whatever you want" es un potent rock que compta amb una intro de guitarra digne d'aplaudiment. Es un d'aquells temes que, quan sents els primers acords, surts corrents immediatament cap a la pista de ball en pla rocker, posicionant-te amb la típica obertura de cames i movent a dreta i esquerra el màstil de la teva Fender Telecaster virtual, tot això, en clar homenatge a la coreografia que Frank Rossi i Rick Parffit utilitzaven en els seus multitudinaris concerts de l'època.

Whatever you want, whatever you like,
whatever you say, ...
(El que tu vulguis, el que a tu t'agradi,
el que tu diguis, ...)