Peter Frampton

No hi ha res com una bona actuació en directe

El seu nom complert es Peter Kenneth Frampton; és tracta d’un músic britànic, excel.lent guitarrista, cantant i compositor, nascut a Beckenham, un municipi situat al Comtat de Kent. Àmpliament reconegut, a partir de mitjans de la dècada dels setanta, pel seu treball en solitari; anteriorment havia format part, juntament amb Steve Marriott, el líder de Small Faces, de la superbanda rock, Humble Pie.

Amb un estil rock fàcil de pair, Peter Frampton debuta en solitari l'any 1972 amb el notable àlbum "Wind of change" (vents de canvi). En el disc hi col.laboren músics de la talla de Ringo Starr, Klaus Voorman (el baixista, amic de The Beatles i autor dels dibuixos de la portada del disc Revolver) o Billy Preston.

El seu segon LP com a solista es titula "Frampton’s Camel" (1973), un treball que pren el nom de la banda amb la qual Peter sortia de gira. Un disc editat íntegrament als Estats Units, concretament als estudis Electric Lady de Nova York, la discogràfica que tres anys abans havia creat el malaurat guitarrista Jimi Hendrix.

L’any 1975 publica "Frampton” el vinil on apareixen les seves dues composicions més conegudes: "Show me the way" (mostrem el camí), el tema que mitjançant el dispositiu anomenat Talkbox, inclou el cèlebre efecte de so que Frampton modula amb la boca, i l'excel·lent balada "Baby, I love your way" (nena, estimo la teva forma de ser).

"Frampton” va ser el preludi del seu treball més popular, el doble àlbum "Frampton Comes Alive!" (Frampton cobra vida), un disc enregistrat en directe durant els diversos concerts que Frampton va celebrar als Estats Units entre l'estiu i la tardor de 1975. L'àlbum es nodreix, pricipalment, de les actuacions que el músic va oferir a San Francisco i Nova York.

Peter Frampton
Es tracta d'un àlbum amb un so impecable que va arribar als llocs més alts de les llistes nord-americanes, un disc que es troba entre els directes més venuts de la història del rock: 16 milions de còpies despatxades.

L'any 1976 Frampton va col.laborar amb el cantant nord-americà Frankie Valli en el tema principal de la pel.lícula "Grease", el conegut film interpretat per John Travolta i Olivia Newton John.

Finalment, al 1978, protagonitza, al costat dels Bee Gees i una munió de músics de primer ordre, la pel.lícula "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", un frustrat musical inspirat en l'àlbum homònim de The Beatles.