Amen Corner

Una curta trajectòria artística però que va arribar fins al Paradís

Efímera banda britànica creada l’any 1966 en format de sextet i procedent de Cardiff, la capital de País de Gal.les. Inicialment molt influenciada per tendències properes al jazz i el blues, els seu so derivaria posteriorment fins a dinàmiques composicions pop.

Gran part de la seva vàlua i singularitat requeia en l'excel.lent capacitat vocal del seu cantant i guitarrista Andy Fairweather-Low, sense deixar de banda el talent instrumental de la resta de membres de la banda i el suport de la seva destacada secció de metall.

L'any 1967, Amen Corner signa contracte amb la discogràfica Deram Records, una firma subsidiària del prestigiós segell Decca per a enregistrar el single "Gin house blues" (el blues de la casa de ginebra), un disc que va obtenir unes excel.lents vendes. Poc després de treure aquest disc, fitxen pel segell independent Immediate, que atorga a la banda un sentit més pop.

El primer single de la banda produït per Immediate va ser "(If Paradise is) Half as nice" (si el paradís és la meitat de bonic), un tema publicat a començaments de 1969 que tot i sonar molt "British dels anys seixanta", es tractava d'una composició escrita pel cantautor italià Lucio Battisti. De la mà d’Amen Corner "If Paradise...” va arribar al número 1 al Regne Unit i va convertir a Andy en l'ídol de les adolescents angleses.

Amen Corner
Lamentable, aquesta competent formació acabaria desapareixent a finals de 1969, poc després de publicar el seu tercer àlbum. Sembla ser que la causa principal va ser la fallida de la seva companyia discogràfica, Immediate.

Amb posterioritat, Andy Fairweather-Low ho intentaria de nou, primer en solitari, i desprès, amb la banda Fairweather. Dècades més tard, col.laboraria amb assiduïtat, entre d'altres, amb George Harrison, Roger Waters i Eric Clapton, sent part fonamental, a nivell instrumental, de la gravació del famós "Unpluged" que Clapton va realitzar l'any 1992 per a la cadena nord-americana MTV.