Rod Stewart

La iniciació sexual d'un jove britànic

El seu nom complert és Roderick David Stewart i es tracta d’un músic, compositor i productor britànic, d’arrels escoceses, nascut a Highgate, un barri situat al nord de Londres, un artista de forta personalitat que disposa d’una singular veu i d'un aspecte físic, tot s’ha de dir, un pèl hortera: melena pèl-roja; més tard, ros platí, pentinat impossible i habitualment guarnit amb roba cridanera.

Un artista reconegut internacionalment per haver estat vocalista, abans d’iniciar la seva extensa carrera com a cantant solista, de dues destacades formacions britàniques: The Jeff Beck Group i Faces.

El mes de febrer de 1970, Rod Stewart inicia la seva carrera en solitari en paral.lel al seu treball en Faces. El seu primer àlbum en solitari, "An old raincoat will not ever let you down" (un vell impermeable mai defrauda) i el primer de Faces, també amb Rod Stewart, "First step" (primer pas) van ser publicats amb tan sols una setmana de diferència.

L’any 1971, publica "Maggie May", una cançó que va escriure al costat del guitarrista Martin Quittenton per al seu tercer àlbum d'estudi, un disc anomenat "Every picture tells a story" (cada imatge explica una història). Originalment, al Regne Unit, "Maggie May" es va llançar com a cara "B" del senzill "Reason to believe" (raons per creure) però, degut a l’excel.lent difusió que va tenir per part de les emissores de ràdio anglosaxones, al cap de poc temps es va tornar a publicar però, aquesta vegada, ja emplaçada com a tema principal.

Rod Stewart
"Maggie May" va constituir el primer èxit sonat de Rod Stewart. El tema destaca per la seva introducció, de caire medieval, i per la combinació de tres elements específics: l’enganxosa melodia de Quittenton, l’inconfusible veu mig afònica de Rod Stewart i el destacat so de la mandolina de Ray Jackson. Tot això va fer que el disc pugés al cim de les llistes d'èxits, propulsant, fulgurantment, la seva incipient carrera en solitari.

La lletra de "Maggie May" expressa les emocions contradictòries d'un jove implicat en una relació amorosa amb una dona més gran que ell. S’especula que Stewart la va escriure descrivint una experiència real pròpia.