Chicory Tip

Els pares del fill del seu pare

Modest grup anglès d'estil pop i de fugaç èxit i breu existència. Practicants del subgènere glam-rock, l'estil visual que imperava en aquella època, la banda es constitueix l'any 1969 al municipi de Maidstone, la capital del comptat de Kent i, inicialment, està formada per Peter Hewson (veu), Rick Foster (guitarra), Barry Mayger (baix), Brian Shearer (percussió) i Rod Cloutt (guitarra i teclats). El curiós nom del grup el va inspirar un pot de cafè que contenia xicoira ("chicory" en anglès).

L’any 1970, Chicory Tip signa contracte amb la discogràfica CBS Records, segell amb el qual publiquen els seus primers senzills, uns treballs que no obtenen gaire ressò, amb l'excepció de "Excuse me baby" (disculpa'm nena), un exigu èxit al Regne Unit. Com es pot comprovar, els primers anys de la seva existència, la carrera artística de Chicory Tip transita sense pena ni glòria per l'escena musical fins que publica una cançó que es convertiria en una autèntica bomba.

Aquest incleïble triomf comercial els arribaria amb el maquillatge, els ridículs vestits de súper herois i, sobretot, amb la composició que va escriure Georgio Moroder (què mes tard, també enregistraria el tema) juntament amb Pete Belotte, dos noms clau en el posterior desenvolupament de la "música Disco", el fenomen que, anys més tard, s'apoderaria de la majoria de pistes de ball de tot el planeta.

Es tracta de "Son of my father" (fill del meu pare), l'èxit més gran de Chicory Tip, de fet, l’única cançó coneguda de la banda. Un tema editat l’any 1972 en el que predomina, des del seu inici, el so de l’innovador (en aquell temps) sintetitzador Moog acompanyant tota la estona una enganxosa i insistent melodia que va aconseguir la posició número 1 de les llistes de vendes del Regne Unit.

Son of my father
La lletra de “Son of my father” no és banal, sinó reivindicativa i autènticament "pop". El text expressa una crítica al conformisme, expressada a través de la incipient rebel.lia d’un jove, que desitja no reproduir els mateixos esquemes de la generació adulta, es a dir, pretén desenvolupar la seva pròpia personalitat.

Sigues igual que el teu pare,
segueix la mateixa tradició...

Posteriorment, Chicory Tip no va poder reeditar el triomf aconseguit, dissolent-se l'any 1975 amb un únic àlbum editat, el que, precisament, porta per títol: "Son of my father".