Lynsey de Paul

La noia que va endolcir els anys setanta

Nascuda amb el veritable nom de Lyndsey Monckton Rubin a Southwark, un municipi situat al nord de Londres, De Paul va ser una guardonada cantant i compositora anglesa d’immens talent que va tenir força èxit en la dècada dels setanta, sobretot, l’any 1972 quan va publicar "Sugar me", un sensual tema melòdic, alhora dolç i enganxós, un clàsic del pop.

Figura omnipresent en la cultura popular britànica, l’any 1977, Lynsey de Paul va representar al Regne Unit en el cèlebre Festival de la cançó d'Eurovisió, estenent d'aquesta forma la seva diversa i acreditada carrera artística tant en qualitat d'intèrpret, com també com a compositora, actriu o celebritat de televisió.

Lynsey de Paul es va iniciar en el món de la música dissenyant portades de vinils a l'escola d'art on estudiava, activitat que l'obligava a escoltar totes les pistes dels discos. Més tard, començaria a perfeccionar les seves habilitats com a compositora, irrompent en l'escena musical l’any 1971 en obtenir el seu primer contracte discogràfic.

Excel.lent pianista, sabia connectar molt bé amb el públic gràcies als textos de les seves composicions i també, com no, als seus posats sensuals, dos elements que li obririen el camí a l'èxit.

Lynsey De Paul
Com s'ha esmentat anteriorment, el triomf més important de la seva carrera el va assolir amb "Sugar me" (endolceix-me), un tema que arrenca suau i que finalitza amb uns fantàstics arranjaments orquestrals. “Sugar me” va arribar al número 5 en el Top ten del Regne Unit i va ocupar llocs destacats en les llistes d’èxits dels Països Baixos, Bèlgica i Espanya.

Lynsey De Paul, a més, va ser la primera dona que va guanyar com a compositora, el prestigiós premi Ivor Novello, un dels guardons més prestigiosos de la música britànica i ho va aconseguir en dues ocasions, la primera amb "Won’t somebody dance with me" (ningú balla amb mi) i, després, amb "No honestly" (no honestament).