Tom Jones

No és gens estrany que triomfés

Sir Thomas John Woodward, més conegut pel seu nom artístic, Tom Jones, és un prestigiós cantant gal.lès que gaudeix d'una prodigiosa i enèrgica veu nascut a Treforest, un petit municipi situat a prop de Cardiff, la capital de Gal.les. També anomenat “El tigre de Gal.les”, Jones ha captivat a moltíssima gent amb la seva potència vocal, alhora càlida i cabalosa, un fet poc freqüent en un cantant pop. Es calcula que al llarg de la seva carrera ha venut més de 100 milions de discos a tot el món.

L'any 1964, Tom Jones grava per a la discogràfica Decca el seu primer disc, un senzill que inclou "Chills and fever" (tremolor i febre), un tema que no va suscitar gaire interès comercial. L'èxit li arribaria l'any següent amb "It's not unusual" (no és gens estrany), la cançó que el va llançar a la fama, una composició escrita pel seu mànager, el cercatalents Gordon Mills amb la col.laboració del director d'orquestra Les Reed.

Inicialment, el tema "It's not unusual” es va oferir a la popular cantant anglesa Sandie Shaw que, en escoltar la maqueta enregistrada per Tom Jones, va declinar l'oferta aconsellant a la discogràfica que fos aquest cantant qui la interpretés i pronosticant que seria tot un èxit.

Finalment, “It's not unusual" va ser llançada el mes de gener de 1965 amb la veu de Tom Jones. En el seu enregistrament hi van participar noms il.lustres de la indústria musical, celebritats com ara el guitarrista Jimmy Page (Led Zeppelin ), el bateria Chris Slade (AC/DC) i un anònim pianista que van reclutar en un bar i al qual anomenaven Reg, el mateix que un any després, canviaria el seu nom per Elton John.

Tom Jones
"It's not unusual" es un excel.lent tema; en poc temps es va convertir en un gran èxit al Regne Unit (i també a molts altres països), una cançó que molts artistes han versionat, tot i que cap d’ells ha aconseguit superar la versió original, la magnífica interpretació que en el seu dia, amb el seu excepcional registre de veu i el seu estil personal li va conferir Tom Jones.

A partir d'aquell moment, la carrera de Tom Jones es va anar consolidant, publicant en la dècada dels seixanta i setanta del segle passat, un èxit rere l'altre, hits com ara, "Green green grass of home", "What 's new Pussycat", "Help yourself", “She's a Lady” i, especialment, "Delilah".