Elvis Presley

El Rei no és mort, ¡Visca l’Elvis!

Elvis Aaron Presley, reconegut arreu del món senzillament pel seu nom de pila, Elvis, va seu un carismàtic intèrpret pop-rock nascut a Tupelo, la vuitena ciutat més gran de l'estat de Mississippí. El seu característic estil de cantar, els seus agressius moviments d’alt l’escenari, les seves convulsions pèlviques i la seva acusada personalitat van fer d’ell una de les figures més populars de la història de la música moderna del segle XX, una icona d'abast mundial.

Al llarg de la seva carrera va interpretar cançons de tota mena, a més, va saber crear-se un ampli repertori d'allò més variat, si els seus inicis van ser rockers i agressius, més tard va trobar en les balades romàntiques un excel.lent filó per explotar.

L’any 1954, amb tot just dinou anys i com a regal d'aniversari per a la seva mare, Elvis va enregistrar un disc en els estudis Sun Records de Memphis amb dos temes, “My happiness” (La meva felicitat ) i “That's when your heartaches begin” (aquí és on les teves penes comencen).

En tenir noticies de la gravació, el productor i propietari de Sun Records, Sam Phillips, va decidir produir-li un single amb dues cançons: “That's all right” (està bé) i “Blue Moon of Kentucky” (lluna blava de Kentucky). Aquest treball va obrir a Elvis les portes d'un popular programa radiofònic de música country anomenat Louisiana Hayride, un show que en aquell període comptava amb àmplia difusió.

Can't help falling in love” (no puc evitar enamorar-me) era la balada que habitualment feia servir Elvis Presley per tancar els seus espectacles, fins i tot el de l'ùltim que va oferir, un concert que es va celebrar a Indianapolis el mes de juny de 1977. Elvis havia gravat "Can't help falling in love” el mes de març de 1961, es tractava d’una composició escrita expressament per a la pel.lícula "Blue Hawaii", un film protagonitzat pel propi Elvis Presley.

El 14 de gener de 1973, des de Honolulu, Elvis va protagonitzar "Aloha from Hawaii", el primer concert d'àmbit mundial transmès en directe via satèl.lit, un programa que, suposadament, van veure més de mil milions d’espectadors, tot i què, als Estats Units, la retransmissió es va retardar fins al 4 d'abril, ja que el concert va coincidir amb la final de la Super Bowl.

Elvis Presley
Per desgràcia, a la prematura edat de 42 anys, el “Rei” ens va deixar per sempre. La nit del 16 d'agost de 1977, el cantant havia de viatjar a Memphis per tal d'iniciar una nova gira, però, al matí, va ser trobat inconscient al terra del seu lavabo i, malauradament, tots els esforços per reanimar-lo van resultar infructuosos. Estudis posteriors van reportar 14 substàncies estupefaents en el seu cos.

Cada any, la seva casa-mansió, Graceland, situada a Memphis es converteix en lloc de pelegrinatge per als seus incomptables admiradors sent visitada per més de mig milió de fans. Darrere de la Casa Blanca, és la segona residència més visitada dels Estats Units.