Morris Albert

Els tendres sentiments d’en Maurici

Nascut amb el veritable nom de Mauricio Alberto Kaisermann, Morris Albert és un cantant, compositor i productor brasiler d’ascendència alemanya originari de Sao Paulo, un intèrpret especialitzat en temes melòdics d’estil pop.

L’any 1974, en una època en què molts artistes utilitzaven sobrenoms anglosaxons amb l'objectiu de destacar dins el poderós mercat nord-americà, Morris Albert va llançar el seu primer àlbum, "After we've left each other" (després que ens haguem deixat l'un a l'altre), un disc que incloïa "Feelings" (sentiments), una ensucrada balada cantada en anglès que Morris havia plagiat d’un tema instrumental originalment escrit, vint anys enrere, pel compositor francès Loulou (Louis) Gasté i que va proporcionar a l'artista brasiler un èxit mundial.

Amb una enganxosa melodia i una insípida lletra que en realitat no diu res: "sentiments, res més que sentiments...", "Feelings" es va situar durant sis mesos en la posició més alta de les llistes d’èxits del seu país. Llançada posteriorment en format single, la seva popularitat s’estendria com taca d’oli per tota la Amèrica llatina (disc d’or a Mèxic) i seguidament, per Europa, Estats Units, Austràlia, Canadà,... per tot arreu.

Morris Albert
L’any 1975, “Feelings” ocupava els primers llocs de tots els rànquings, tant els que feien referència a la popularitat de les cançons com els que al.ludien a les seves vendes.

Feelings” es una cançó paradoxal: per una banda, ha estat qualificada per la prestigiosa revista "Billboard" com un dels cinquanta millors temes musicals de tota la història i, per altra part, degut probablement a que s’han fet moltes versions paròdiques, o potser perquè s'ho mereix, en un altre rànquing publicat l’any 1998, figura entre les cinquanta cançons més dolentes de la història de la música pop.

Feelings, who-o-o feelings, who-o-o, ...