The Marmalade

Les profundes reflexions de la dolça banda escocesa

Quintet britànic creat a inicis dels anys seixanta amb el nom original de Dean Ford and The Gaylords a la ciutat de escocesa de Glasgow. Entre el 1964 i 1966, van ser proclamats “millor grup d'Escòcia”. L'any 1965 amb la intenció de donar el salt al prestigiós mercat anglès es traslladen a Wimbledon, el cèlebre barri residencial situat als afores de Londres.

Mesos després i gràcies a la seva amistat amb diversos components del popular grup anglès The Tremeloes, aconsegueixen cridar l'atenció del seu representant, Peter Walsh, amb qui es desplacen a Londres per a actuar al cèlebre Club Marquee, posteriorment, aconsegueixen un contracte discogràfic amb el segell CBS i es rebategen amb l'ensucrat nom de The Marmalade.

A l’estiu de 1968, obtenen unes estimables vendes comercials amb el single "Wait for me Mary-Anne" (espera’m Mary-Anne). Més tard, a inicis de 1969, amb una oportunista versió del "Ob-La-Di, Ob-La-Da" de The Beatles conquereixen la posició número 1 de les llistes d’èxits angleses.

L'any 1969, abandonen la discogràfica CBS i passen a Decca. El primer senzill que editen amb la nova companyia incorpora una de les cançons més transcendentals i aconseguides de la seva carrera artística, l'afligida balada "Reflections of my life" (reflexions de la meva vida), una peça lenta escrita pel guitarrista Junior Campbell juntament amb el cantant Dean Ford que ràpidament es va convertir en un gran èxit, fet que portaria a The Marmalade a ser coneguts a tot arreu i a vendre milions de còpies per tot el món.

The Marmalade
Reflections on my life” és un tema brillant, una cançó de ritme pausat que es recolza en una delicada i agradable melodia, esplèndidament interpretada pels components de The Marmalade, que elaboren unes precioses harmonies vocals i instrumentals que serveixen d'acompanyament a una filosòfica lletra, un text que encaixa perfectament amb el fons musical d'aquesta cançó.

La profunda i poètica lletra de “Reflections on my life” fa referència a les transformacions que empenyen a les persones a reflexionar sobre la seva vida i sobre el seu futur.

El canvi de la llum del sol a la llum de la lluna,
reflexions de la meva vida.
Oh, com omplir els meus ulls ...