George Harrison

De quan el petit es va fer gran

Genial músic, compositor, cantant i productor musical i cinematogràfic nascut a Wavertree, un suburbi de la portuària ciutat anglesa de Liverpool. És de sobres conegut el fet que durant tota la seva vigència artística, George Harrison va ser el guitarra solista i, al mateix temps, l’integrant més jove i el més discret del llegendari quartet britànic The Beatles.

El mes de novembre de 1970, després de la dissolució oficial de The Beatles, George Harrison publica el triple àlbum d’estudi “All things must pass” (Totes les coses han de passar), el primer àlbum triple de la història i el primer treball d'un beatle en solitari que va aconseguir arribar dalt de tot de les llistes de vendes.

My sweet Lord” (El meu dolç Senyor) va constituir un dels temes més comercials i una de les peces més conegudes d'aquest fantàstic triple àlbum.

Llançada com a senzill el mes de gener de 1971, “My sweet Lord”, a més de ser tot un èxit mundial, va servir a George Harrison per a reivindicar-se com a compositor, tasca que ja havia demostrat sobradament amb composicions com ara "Something" (alguna cosa), "Here comes the sun" (aquí ve el sol), "Taxman" (el recaptador d'impostos), "I need you" (et necessito) o "While my guitar gently weeps" (mentre la meva guitarra plora suaument) i alhora, per a desfer-se del paper secundari que exercia davant de dos ex-companys de grup, els talentosos John Lennon i Paul McCartney.

George Harrison
La cançó és, en aparença, una composició profunda, un tema dotat del sentiment religiós i espiritual que havia impregnat la filosofia oriental de George Harrison després dels seus contactes amb l'hinduisme i el seu interès per la cultura índia.

La mística lletra de “My sweet Lord” és una proposta espiritual, gairebé una oració o, més ben dit, un mantra, a través del qual, el malaguanyat músic anglès ens parla, religiosament, dels seus desitjos de ser un bon fidel de veritat:

   El meu dolç Senyor, mmm, el meu Senyor,
   Realment vull veure't,
   Realment vull estar amb tu...