Hot Butter

Crispetes cuinades amb mantega calenta.

Sextet nord-americà creat l’any 1971 a Nova York i liderat pel teclista Stan Free. Pioners de la música electrònica, Hot Butter va ser bàsicament conegut per la versió que va fer del tema "Popcorn" (crispetes de blat de moro), un addictiu tema instrumental de pop-electrònic compost originalment dos anys abans pel avantguardista músic alemany Gershon Kingsley.

Pop corn” té l’honor de ser el primer èxit electrònic de la història, una divertida melodia interpretada amb sintetitzador. Sembla ser que el títol fa referència a la semblança de les seves notes amb el so dels grans de blat de moro al rebentar abans de convertir-se en crispetes.

Pop corn” es va convertir ràpidament en èxit internacional, com a tall d'exemple, va vendre més d’un milió de còpies només a França, convertint-se en aquest país en el títol més ràpid en arribar a aquesta xifra de vendes.

Hot Butter
Al nostre país, un dels millors grups instrumentals d'estil pop de l’època, Los Pekenikes, també va publicar la seva pròpia versió de “Pop corn”; la van editar l'any 1972, gairebé al mateix temps que la dels Hot Butter i cal destacar que, aquí, la versió de la banda madrilenya es va sentir molt més i va tenir molt més èxit que la del conjunt americà.

Tots recordem el títol de “Pop corn” en castellà: “Palomitas de maíz”, una frase que encaixa perfectament en la mètrica de la primera estrofa de la cançó, és a dir, l'estrofa té la mateixa quantitat de notes musicals que síl.labes té el títol en castellà, un fet que no es dóna amb el seu títol original en anglès.