Edison Lighthouse

L'últim invent d'Edison

Nom propi d'un conjunt pop britànic que en realitat es tractava d'un muntatge comercial, ja que els integrants originals d'aquest grup eren músics d'estudi capitanejats pel prolífic cantant de sessió Tony Burrows, juntament amb Stuart Edwards (guitarra), David Taylor (baix), George Weyman (bateria) i Ray Dorey (guitarra).

Una banda coneguda exclusivament per les vendes milionàries que l’hi va proporcionar el tema "Love grows (Where my Rosemary goes)" (l'amor creix (on la meva Rosemary va)", una composició escrita per Tony Macaulay i Barry Mason, dos espavilats productors britànics que el mes de gener de 1970, amb el curiós nom de Edison Lighthouse (el far d'Edison), van publicar "Love grows" amb els concurs dels professionals esmentats anteriorment.

Aquest va ser el solitari èxit d’un conjunt que mai va existir, un més dels nombrosos grups fantasma creats en la dècada dels anys setanta. Un fet que consistia a contractar músics d'estudi per a gravar una cançó potencialment comercial. Si la cançó enganxava, llavors muntaven el grup i el presentaven com si fossin els autors del tema, si no agradava, no havien perdut gaire.

Quan la cançó es va convertir en èxit, es necessitava reunir ràpidament una banda per a presentar-la a Top of the Pops, el programa musical mes popular de la televisió britànica. Per aquesta raó, es va contractar a la formació completa del grup Greenfield Hammer per a perpetuar la imatge dels virtuals Edison Lighthouse.

Edison Lighthouse
Una vegada escollit a corre-cuita el grup i desprès d'haver assajat el seu nou repertori, els Greenfield Hammer van aparèixer a l'esmentat xou amb el sobreposat nom de Edison Lighthouse. Allà van interpretar el que, fins aquell moment, figurava com a tema pop més ràpid en arribar a la primera posició en volum vendes a les illes britàniques: “Love grows".

Com a fet curiós, el mes de febrer de 1970, el cantant Tony Borrows es va convertir en el primer (i per ara, en l'únic) artista que ha aparegut dins del mateix espectacle d'aquest veterà programa de la prestigiosa BBC, que és Top of the Pops, al capdavant de tres grups diferents.