Osibisa

Els assolellats ritmes afro-caribenys

Vibrant banda britànica d’estil afro-rock formada a Londres l'any 1969 i liderada pel saxofonista, flautista, cantant i percussionista Teddy Osei. Pioners en la fusió del rock amb el jazz i la música africana, el grup estava integrat per músics de diverses nacionalitats del continent africà i també del Carib. En la seva formació original, creada en format de septet, s'hi podien trobar tres ghanesos, un nigerià, un oriünd de l'illa de Trinitat, un de la d’Antigua i un illenc de Granada.

En els seus inicis es van decantar per la interpretació de temes bàsicament instrumentals, composicions en les quals incorporaven cants tribals que anaven acompanyats d’una potent secció de vent, una agressiva línia de baix i una enèrgica percussió afro-caribenya. Osibisa va començar trepitjant fort, amb un so perfectament definit i unes idees molt clares, donant lloc a un excel.lent debut llançant tres fulgurants àlbums inicials: "Osibisa" (1971), "Woyaya" (1971) i "Heads" (1972).

D'altra banda, les fantàstiques i acolorides portades de marcat accent tribal i ètnic dels seus dos primers elapés, "Osibisa" i "Woyaya", obra del gran dissenyador anglès Roger Dean, molt abans que formés part de Hipgnosis i triomfés amb les caràtula de Yes o amb la de “Tarkus” d'Emerson, Lake and Palmer, representaven una plusvàlua afegida als seus discos.

Osibisa
Una altra cèlebre coberta d'Osibisa, va ser la que cobria el seu tercer àlbum, "Heads", una il.lustració del pintor surrealista alemany Mati Klarwein, artista responsable també de la portada d'”Abraxas” de Santana.

El seu sisè àlbum "Welcome home" (benvingut a casa), publicat l’any 1975, inclou el tema més popular de la banda, l’efectista "Sunshine day" (dia assolellat), una cançó tremendament ballable que es va convertir en un autèntic fenomen discotequer a mig món.

Benvolguts seguidors d'aquest bloc, pugeu el volum, doneu-li al play i a passar-s'ho bé:

One, two, sunshine ...