Barry Ryan

Els crits de desesperació implorant a Eloisa.

Cantant pop britànic nascut a Leeds, el municipi més gran de l'històric comtat de Yorkshire. És fill de la cantant Marion Ryan de qui va prendre el cognom, una artista força popular al Regne Unit en la dècada dels cinquanta i del productor Lloyd Frederick Sapherson. A finals de 1968, Barry va assolir un apoteòsic èxit internacional amb el passional tema melòdic "Eloise".

Inicialment, Barry Ryan va compartir escenari amb el seu germà bessó, Paul, un compositor força talentós, adoptant el poc treballat nom artístic de Paul & Barry Ryan. El duo va publicar diversos singles com ara "Don’t bring me your heartaches" (no em passis les teves angoixes), una cançó d'enganxosa tornada, molt de l'època, que va tenir una moderada resposta comercial.

L'any 1968, Barry inicia la seva carrera en solitari debutant amb l'àlbum "Barry Ryan sings Paul Ryan" (Barry Ryan canta Paul Ryan), un disc farcit de música pop orquestral. Un dels singles extrets d'aquest LP va ser "Eloise", un tema molt potent compost, evidentment, pel seu germà, que va obtenir un èxit aclaparador. Es tracta d’una cançó interpretada a l’estil Tom Jones en la qual, un desesperat Barry Ryan plora per la pèrdua del seu amor i agenollat, li suplica que torni.

Gran part de l'èxit de la cançó es deu a la seva producció: tot en ella és grandiloqüent, des de la veu de Barry Ryan, passant per l'orquestració i la seva durada, prop de sis minuts de dramàtica melodia. El tema comença pomposament, amb l'orquestra descarregant alhora tots els seus instruments i amb la veu de Barry en tons alts; també és digne de destacar l'espectacular canvi de ritme que hi ha en la seva part central.

Barry Ryan
Eloise” va arrasar a tot arreu, i tot i que els entesos diuen que es una peça difícil d’interpretar donat els seus sorprenents canvis melòdics, ha estat versionada per diversos artistes amb resultats més que notables.

Barry Ryan sempre va gaudir de gran acceptació a Alemanya, país on va enregistrar diversos discos en alemany i on va tenir més èxit que al seu país d'origen.

En l’aspecte xafarder, Barry Ryan es va casar l’any 1978 amb la princesa malaia Miriam Binti al-Marhum Sultan Sir Ibrahim, filla d'un sultà que es va exiliar a Anglaterra després de la independència del seu país. El matrimoni va durar escassament dos anys.