Nancy Sinatra

Molt més que la filla de “La Veu”

Nancy Sandra Sinatra Barbato, més coneguda pel seu nom artístic, Nancy Sinatra, és una cantant i actriu nord-americana nascuda a Nova Jersey que, en els anys seixanta del segle passat, va ser llançada al mercat musical com a estrella Pop juvenil. Era la més gran dels tres fills que va tenir el matrimoni format pel celebèrrim cantant Frank Sinatra i la seva primera esposa, Nancy Barbato.

Nancy va iniciar la seva carrera artística l’any 1961 sota l’aixopluc del segell discogràfic del seu pare, REPRISE, aconseguint discrets èxits, com ara "Like I do" (igual que ho faig), "Tonight you belong to me" (aquesta nit em pertanys) o "Think of me" (pensa en mi), tot i que, uns anys més tard, es va saber construir el seu propi camí dins el món de la música alliberant-se de l'ombra del seu pare.

Nancy SinatraEl tomb el va donar l’any 1966, quan el compositor Lee Hazlewood li va escriure "These boots are made for walkin’" (aquestes botes estan fetes per caminar) un clàssic del pop de la dècada dels seixanta i el tema que va immortalitzar a la cantant. Es tracta d'una d'aquelles cançons que a mesura que envelleixen, són més valorades pels entesos.

El mes de març de 1967, Nancy Sinatra tornaria a triomfar, aquesta vegada formant duet amb el seu progenitor, Frank Sinatra, amb la divertida balada "Somethin' stupid" (una cosa estúpida), un tema que va aconseguir la posició número 1 a les llistes de vendes dels Estats Units i que obtindria un disc d'or.

Nancy SinatraEn el capítol de curiositats, observeu les dues portades del disc, ¿advertiu alguna diferència?. Doncs aquí la teniu: en la imatge de sota, s'ha desinflat el pit esquerre de la Nancy?.

A dalt teniu la imatge de la portada original, la que es va editar a la resta de països del món civilitzat; a sota, la que es va publicar a Espanya desprès de passar pel ribot de les grolleres mans de la censura, atemorida que algú es pogués excitar en excés observant els pectorals complerts de la cantant. ¡Patètic!.

    Aquestes botes estan fetes per caminar
    i es just el que elles faran.
    Un dia d'aquests,
    aquestes botes caminaran sobre teu.