Billy Preston

El teclista del famosos

William Everett Preston, més conegut com a Billy Preston, va ser un excel.lent organista, cantant i compositor nord-americà nascut a Houston, Texas, tot i que, tot just haver complert l'any de vida, la seva mare, després de divorciar-se, es va traslladar amb ell i les seves tres germanes a Los Angeles. Es tracta d’un dels músics més versàtils que ha donat la música pop dels anys seixanta.

Billy Preston va començar a tocar el piano a l'edat de tres anys assegut a la falda de la seva mare. Per aquesta raó, en aquell periode ja era considerat un nen prodigi. Als deu anys va participar en la banda d'acompanyament de la llegenda del gospel, Mahalia Jackson, als dotze, va aparèixer a la pel.lícula "St. Louis Blues", interpretant al compositor de blues W.C. Handy i als 16, ja era considerat un organista excepcional al qual reclamaven artistes de la talla de Ray Charles, Sam Cooke o Little Richard per a formar part de les seves gires i gravacions.

Addicionalment a la seva irregular carrera en solitari, Billy Preston va col.laborar artísticament amb grans noms de la indústria musical, grups i artistes de la talla de The Beatles, The Rolling Stones, Little Richard, Ray Charles, George Harrison, Elton John, Eric Clapton, Bob Dylan, Sam Cooke, Sly Stone, Aretha Franklin, The Jackson 5, Quincy Jones o John Lennon.

A causa de la seva implicació directa en les sessions d'enregistrament del disc “Let It Be” de The Beatles, Billy Preston està oficialment acreditat com a "cinquè beatle". Anys més tard, seria considerat el sisè stone en haver acompanyat fins a l'any 1977 al famós quintet anglés The Rolling Stones.

Billy Preston
Contractat pel segell Apple Records, l'editora dels Beatles, i amb producció de George Harrison, Billy Preston publica l’agost de 1969 "That's the way god planned it" (aquesta és la manera que Déu ho va planejar), el seu quart àlbum d'estudi. El tema que dóna títol al disc, editat posteriorment en single, es va convertir en un èxit absolut.

En el seu enregistrament, van acompanyar a Billy Preston, ni més ni menys què, Eric Clapton i George Harrison a la guitarra, Keith Richards al baix (sí, sí, ho llegiu bé, Richards al baix) i Ginger Baker a la bateria.

L’any 1974, Billy Preston va composar "You are so beautiful" (ets tant bonica) la balada que va immortalitzar el malaurat Joe Cocker.