Dionne Warwick

La brillant associació Warwick-Bacharach-David

Marie Dionne Warrick és una reconeguda cantant nord-americana de música soul i pop que exerceix amb el nom artístic de Dionne Warwick. Va néixer a East Orange, una ciutat situada a l’estat de Nova Jersey; es cosina germana de la malaurada cantant i actriu Whitney Houston i procedeix d'una família en la qual es cantava gospel amb la mateixa naturalitat que es menjava cada dia.

L’any 1962, en el seu debut discogràfic en solitari amb l'admirable "Do not make me over" (no intentis canviar-me), va aparèixer un error d'impremta al transcriure el seu cognom a la portada del disc, imprimint-se el text Warwick, enlloc de Warrick, un fet que propiciaria que a partir d’aquell moment, Dionne adoptés el nom artístic de Warwick per a la resta de la seva carrera.

Warwick va ser descoberta pels premiats autors Burt Bacharach i Hal David, dos dels més prolífics compositors de música pop de la història, en la seva vessant més elegant i comercial, una aliança creativa i artística que, al llarg de diverses dècades, va constituir una autèntica fàbrica d'èxits.

Autors de nombrosos i sofisticats temes comercials, durant molts anys, Dionne Warwick va ser la veu preferent de totes les produccions co-escrites per aquesta reeixida parella d'autors americans, l'associació formada pel pianista i arranjador Burt Bacharach i el lletrista Hal David.

Dionne Warwick
Dionne Warwick al llarg de la seva carrera ha estat guardonada amb cinc premis Grammy; el segon d’ells, conquerit l'any 1970 dins la categoria de "millor interpretació vocal pop femenina", pel tema "I'll never fall in love again" (mai em tornaré a enamorar), una cançó que anteriorment havia enregistrat la cantant nord-americana Bobbie Gentry i amb la qual va arribar al lloc numero 1 en la llista de singles més venuts del Regne Unit.

"I'll never fall in love again" va ser originalment escrita, com no, per Bacharach i David per al musical estrenat l’any 1968, "Promises, promises". Aviat es convertiria en una de les cançons més perdurables d’aquesta cèlebre parella de compositors.