Françoise Hardy

Les angoixes de les jovenetes en l'edat de la poca-solta

Intimista cantautora parisenca que simultaniejava alhora diversos treballs de model i d'actriu. Françoise Madeleine Hardy va ser la primera cantant yé-yé (pop) francesa que va conquistar la fama i una de les artistes gal.les més emblemàtiques dels anys seixanta.

Intèrpret de veu dolça i aspecte angelical, a principis dels anys seixanta Françoise Hardy era una autèntica icona estètica per a moltes joves franceses. També és de justícia destacar el fet que era una admirable compositora, autora de tendres i sofisticats temes sentimentals.

El mes de juny de 1962, Francoise Hardy  publica el seu primer disc, un "EP" de quatre cançons, entre les quals s'hi troba la sensible composició "Tous les garçons et les filles" (tots els nois i les noies), el seu gran èxit, un tema convertit avui dia en un clàssic de la cançó lleugera francesa.

Tot i que "Tous les garçons..." no era la cançó principal del disc, aquesta tendra balada, interpretada i escrita per la pròpia Françoise Hardy, que en aquell moment només tenia 18 anys, juntament amb Roger Samyn, i esplèndidament interpretada amb la seva veu dolça i íntima, es va transformar en la cançó que la va catapultar a la fama, transcendint les fronteres de França i batent rècords de venda a tot Europa.

Françoise Hardy
Degut a l'èxit obtingut, Françoise Hardy va enregistrar “Tous les garçons...” en diversos idiomes; així va ser "Find me a boy" en anglès, "Quelli della mia età" en italià i "Peter und Lou" en alemany.

Tous les garçons et les filles” és un tema adolescent. La seva ingènua (i tonteta) lletra parla d'una noia que encara no coneix l'amor i que pateix en veure pel carrer parelles de nois i noies de la seva edat passejant enamorats, agafats de la mà i mirant-se tendrament als ulls, mentre que ella camina sola. "¿Quan brillarà el sol per a mi?", arriba a preguntar-se.

      Tots els nois i les noies de la meva edat
      es passegen pel carrer en parella, ...