Paul McCartney

Les tradicions nadalenques dels quatre beatles

Wonderful Christmastime” (meravellós Nadal) és el títol de la nadala d’estil “synthpop” composta i interpretada pel músic britànic Paul McCartney, el carismàtic i brillant ex membre de The Beatles.

Publicada el 16 de novembre de 1979, va ser el primer single de Paul en solitari (sense els Wings) i en la seva gravació, McCartney toca tots els instruments: piano, sintetitzador i guitarra, a més de posar-hi la veu. Malgrat que els membres de Wings no van formar part de l'enregistrament, sí que van aparèixer en el videoclip promocional del tema.

La cara B del disc també inclou una altre cançó nadalenca, aquesta, però, en format instrumental i completament farcida d’efectes de sintetitzador. Es tracta de la particular versió que McCartney fa de la tradicional nadala en llengua anglesa, "Rudolph, The red-nosed reindeer” (Rodolf, el ren de nas vermell ), una nadala batejada amb el nom de "Rudolph The red-nosed reggae" (el reggae d’en Rodolf nas vermell).

Anys desprès que John Lennon edités la seva pacifista “Happy Xmas (War is over)”, Paul McCartney es convertia en el segon beatle que publicava una cançó nadalenca, tot i que, els Beatles, cada any, des de 1963 fins a 1969, van concebir un obsequi sonor per a felicitar el Nadal als seus fans, una gravació en la qual, els quatre beatles, cantaven nadales, difonien missatges, feien paròdies i explicaven acudits.

Paul McCartney
Aquestes originals felicitacions de Nadal es lliuraven en un disc de vinil de 7 polzades “flexi” i s’enviaven gratuïtament a tots els membres del club de fans dels Beatles que ho sol.licitaven.

Wonderful Christmastime” és una d'aquelles nadales que puntualment es difonen al llarg de tot el planeta durant les festes de Nadal. Convertida ja en un clàssic nadalenc, segons la revista Forbes, la prestigiosa publicació americana especialitzada en el món dels negocis i les finances, Paul McCartney ingressa al voltant de 400.000 dòlars anuals en concepte de drets d’autor només per la difusió d'aquesta popular nadala.
¡BONES FESTES!