Peter and Gordon

La parella que s'aprofitava dels descarts dels Beatles

Duo vocal anglès d'estil pop-rock integrat per l'anglès Peter Asher i l’escocès Gordon Waller, dos intèrprets de suaus i sedoses veus posades al servei d’elegants peces melòdiques caracteritzades per unes notables harmonies vocals.

El 21 gener 1964, el duo entra als estudis Abbey Road de Londres per enregistrar el seu primer single, un disc que inclou "A world without love" (un món sense amor), una cançó que avui dia encara manté una frescor impressionant, un tema compost per Paul McCartney, tot i que es va acreditar al binomi Lennon-McCartney, i "If I were you" (si jo fos tu), una composició pròpia de la parella.

En poc temps, "A world without love" va assolir el número 1, tant al Regne Unit com als Estats Units, sent el primer grup anglès, després dels Beatles, en aconseguir-ho.

Paul McCartney havia escrit "A world without love" a l'edat de 16 anys i, tot i que a Lennon li agradava el seu inici, la peça en general no li acabava de satisfer. Paul tampoc considerava prou bona la cançó per ser incorporada a la discografia beatle i, per aquest motiu, "A world without love" estava destinada a ser una de les nombroses cançons dels Beatles que anaven a parar a la pila de temes rebutjats.

Però, "A world without love" va anar a parar a les mans de Peter and Gordon gràcies al fet que la germana de Peter, la actriu pèl-roja Jane Asher, era en aquell temps, la xicota de Paul McCartney, una circumstància que, amb tota seguretat, va facilitar la cessió. Amb posterioritat, el duo publicaria diversos temes més de Macca: “Nobody I know” ningú que jo conegui), “I Don’t want to see you again” (no et vull tornar a veure) i “Woman” (dona).

Peter and Gordon
Es probable que el fet que moltes de les cançons de Peter and Gordon portessin la signatura de Paul McCartney això fes ombra a la destacada capacitat autora i interpretativa d’aquesta brillant i conjuntada parella d'artistes vocals.

Encara que l’any 1968, Peter and Gordon van deixar d'existir oficialment, tots dos van continuar lligats al negoci de la industria musical: Gordon va iniciar una carrera artística en solitari i Peter, primer va treballar com A&R (artistes i repertori) per a Apple Records i, més tard, com a productor i, en alguns casos, representant, de figures com ara James Taylor, Linda Ronstadt, Cher o Diana Ross.