King Harvest

D'un lloc a l'altre, però sempre, a la llum de la lluna

Sextet d'estil pop-rock creat a París l’any 1970 per quatre americans emigrats a França. Tot i que, durant tot el temps que van estar en actiu, la composició de la banda va fluctuar bastant, sempre es van mantenir en la formació original els quatre membres fundadors del grup: Dave "Doc" Robinson (veu, baix i teclats), Ron Altbach (teclats), Ed Tuleja (guitarra) i Rod Novak (saxofon).

L'any 1972, King Harvest publica la seva cançó més coneguda, "Dancing in the moonlight" (ballant a la llum de la lluna), el seu únic èxit. Es tracta d'un tema que va escriure el teclista Sherman Kelly tres anys enrere; el seu germà, Wells Kelly, era, a principis dels anys setanta, el bateria de King Harvest, un fet que explicaria la inclusió de "Dancing in the moonlight" al repertori del grup.

Sherman Kelly va composar el tema quan militava a la banda americana Boffalongo. L’any 1970, Boffalongo va publicar la primera (i poc afortunada) versió de "Dancing in the moonlight", una versió que comptava amb la participació del propi Sherman exercint de vocalista. El futur líder de King Harvest, Dave "Doc" Robinson també formava part de l’esmentat grup Boffalongo.

A la tardor de l'any 1971, King Harvest va enregistrar "Dancing in the moonlight" en un petit estudi de gravació de París anomenat Musidisc, des d'aquest lloc, el disc seria llançat a tota França en format single. En la seva cara “B", s'incloïa el tema “Lady, come home to me" (senyora, torna a casa per a mi). El disc, en l'aspecte comercial, va passar completament desapercebut.

Uns mesos més tard, King Harvest es va dissoldre.

King HarvestAl cap d’un any, coincidint amb el retorn dels quatre membres originals als Estats Units, la banda es va recompondre. Mentrestant, el single "Dancing in the moonlight" gravat a París s'ensopia. Però, aquesta letargia no duraria gaire, ja que la modesta companyia discogràfica nord-americana Perception Records, va comprar els drets i va rellançar el tema, aquesta vegada a escala mundial.

Finalment, l’any 1973, "Dancing in the moonlight" es va convertir en èxit, aconseguint la posició numero 13 del Billboard Hot 100 americà i el cinquè lloc a les llistes d’èxits canadenques, sent posteriorment versionada per un munt d’artistes de renom.