Stealers Wheel

Una fantàstica cançó que turmenta

Banda pop-rock inicialment creada en format de quintet l’any 1972 a Paisley, el municipi més gran d’Escòcia; més tard, Stealers Wheel es transformaria en duo. El grup estava liderat pel cantant i guitarrista Gerald "Gerry" Rafferty, un músic que, després del seu pas per Stealers Wheel, va gaudir d’una acceptable carrera com a cantautor.

Etiquetats per la premsa musical del seu país com els Crosby, Stills, Nash and Young britànics, en tan sols tres anys de vida artística, Stealers Wheel va deixar discos interessants i un llegat de bones cançons.

El seu tema més conegut va ser "Stuck in the middle with you" (atrapat al mig amb tu), una cançó composta per Gerry Rafferty al costat del teclista i cantant Joe Egan, que va ser llançada en format single l'any 1972 per a promocionar l'àlbum de debut de la banda, un disc de llarga durada anomenat, simplement, "Stealers Wheel", un treball d’apreciable èxit crític i comercial.

Stealers Wheel no va gaudir de gaire llarg recorregut. Després del seu tercer àlbum, Rafferty va iniciar una sòlida carrera en solitari i la banda va anant perdent popularitat. Anys després de la seva separació, però, Stealers Wheel va obtenir de nou un notable èxit internacional amb la reedició de "Stuck in the middle with you".

Stealers Wheel
Va ser l'any 1992, quan l'aclamat director i guionista nord-americà Quentin Tarantino, va decidir incloure aquest tema musical dins la banda sonora de la seva primera pel.lícula, el sorprenent i violent thriller "Reservoir Dogs", avui dia, un film de culte.

Tarantino va inserir "Stuck in the middle with you" en la mítica i cruel escena on el sàdic senyor Ros decideix buscar entre les emissores de ràdio una cançó apta per a torturar sense pietat a l’oficial de policia que manté retingut, lligat a una cadira; un turment que el malfactor executa salvatjement, servint-se per a aquest fi, d'una navalla d’afaitar, un bidó ple de benzina i ballant al contagiós ritme de "Stuck in the middle with you".