The Allman Brothers Band

Una banda d'èxit amb molta mala sort

Llegendària banda nord-americana de rock amb fortes arrels country, creada a la tardor de 1969 a Jacksonville, Florida. Ells eren: Duane Allman (guitarra), Gregg Allman (veu i orgue), Butch Trucks (bateria), Berry Oakley (baix) Jai Johanny “Jaimoe” Johanson (bateria) i Dickey Betts (guitarra i veu).

Un potent sextet que, insòlitament, comptava amb dos bateries i dos guitarres solistes. Habitualment, les seves actuacions en directe estaven orientades cap a la improvisació instrumental. Als Estats Units, The Allman Brothers band se'ls descriu amb l'apel·latiu de "els principals arquitectes del rock sureny".

Els seus dos primers àlbums amb prou feines van tenir repercussió mediàtica, però, el seu tercer treball, un disc enregistrat en directe i publicat l’any 1971 sota el títol "At Fillmore East" va comptar amb la benedicció del públic i la crítica i va representar el primer èxit de vendes del grup.

Malauradament, Duane Allman, el líder de la banda, un excel.lent guitarrista i famós per la seva habilitat en la tècnica del "slide guitar", va perdre la vida en un fatal accident de moto esdevingut a Macon, Georgia, el 29 d’octubre de 1971, al xocar la seva Harley Davidson amb un camió que transportava fruites. Duane tenia 24 anys d'edat. Uns mesos més tard, la banda va editar en memòria seva "Eat a peach" (menja un préssec), un recull de pistes d'estudi i de directes ja enregistrats que van fomentar la popularitat del grup.

Afrontar la gravació de material nou sense comptar amb la presència de Duane Allman, semblava una tasca difícil d’abordar; tot i això, l’any 1973, The Allman Brothers Band va entrar a l'estudi de gravació per retre un merescut homenatge a Duane, un tribut en forma d’àlbum que van titular "Brothers and sisters" (germans i germanes).

El que semblava un rutinari procés de gravació, va patir una forta sacsejada davant la nova desgràcia que el destí tenia preparada per a la banda. A mig procés de creació, Berry Oakley, el baixista, emulant a Duane, es va matar, estavellant-se amb la seva moto contra un autobús, a escasses travessies d’on, un parell d'anys abans, ho havia fet, el seu millor amic, Duane Allman.

"Brothers and sisters" va ser el disc definitiu de The Allman Brothers Band, un disc de dalt a baix farcit de country-rock del bo.

The Allman Brothers Band
En l’àlbum s’hi troben clàssics totals com "Ramblin' man" (home errant), un himne country característic del rock sureny o la instrumental "Jessica" de vuit minuts de durada.

El disc, a més, compta amb una famosa i bucòlica portada; en ella es pot apreciar a Vaylor, el fill del bateria, Butch Trucks, i en la contraportada, a Brittany, la filla del desaparegut Berry Oakley.

Les fotos estan fetes a "The Farm" (la granja), uns terrenys rústics amb ranxo, ubicats a Juliette, un petit municipi, prop de Macon, que The Allman Brothers Band havia llogat per a transformar-lo en el seu quarter general.