Albert Hammond

La persistent sequera que afecta a la costa sud-oest dels Estats Units

Intèrpret, compositor i productor discogràfic anglès nascut a Londres, lloc on la seva família s’havia traslladat procedent de Gibraltar. Poc temps després del seu naixement, la família es torna a mudar a Gibraltar, en aquesta colònia britànica hi transcorre la seva infància i per això, l'anglès i el castellà són dos idiomes que Albert Hammond domina indistintament.

Hammond comença la seva carrera artística formant part de la banda gibraltarenya The Diamond Boys, un conjunt que va passar bastant desapercebut. Posteriorment, després de passar per diverses formacions, Albert es trasllada als Estats Units, país on
inicia una acreditada carrera musical donant-se a conèixer amb destacats temes com ara: "It never rains in southern California", "The Free electric band, "I don’t wanna die in an air disaster","I'm a train" o "Down by the river".


A més d'escriure i interpretar cançons, tant en idioma anglès com en espanyol, Albert Hammond composa i produeix per altres intèrprets, artistes de la talla d’Elton John, Céline Dion, Roy Orbison, Tom Jones, The Hollies, Whitney Houston, Olivia Newton John, Diana Ross, Tina Turner, Rod Stewart i Julio Iglesias, entre d'altres.

L’any 1972, publica el seu primer elapé, "It never rains in southern California" (mai plou al sud de Califòrnia). El tema principal d'aquest àlbum va constituir una de les cançons més populars d’Albert Hammond i, també, el seu primer gran èxit. Composta per Hammond amb la col.laboració de Mike Hazlewood, "It never rains in southern California" va arribar a la posició número cinc en la llista d'èxits dels Estats Units.

Albert Hammond
L'origen de "It never rains in southern California" sembla ser que és autobiogràfic. La lletra parla d'un músic que, enlluernat pels cants de sirena que li arriben sobre el fet d’anar al lloc adequat i allà aconseguir tot el que un ha somiat, viatja a Hollywood a la recerca d'èxit i fama.

Però, malauradament, l’aventura no obté el resultat desitjat i el músic es va enfonsant poc a poc, fins arribar al punt de deixar anar en veu alta: No em sento gens estimat i em trobo desnodrit, ¡Jo vull tornar a casa!.

Mai plou al sud de Califòrnia
però, amiga, no t'ho adverteixen,
¡Plou a bots i barrals!.